Noordzeeloket

Nieuws

Resultaten: 1 t/m 5 van 55

 • Zandpad door duinen met Noordzeekust in de achtergrond op licht bewolkte dag

  Kustpact - een mooie kust voor iedereen

  27-02-2017 Een mooie Nederlandse kust met de mogelijkheden om te genieten van de rust en ruimte, of juist gebruik te maken van verschillende recreatiemogelijkheden. Of allebei. Dat is de kern van het nieuwe Kustpact dat 21 februari is getekend door bijna 60 partijen waaronder provincies, kustgemeenten, natuurorganisaties en de recreatiesector.
 • Nieuwsbrief Integraal Beheer Noordzee nummer 23

  De IDON nieuwsbrief nummer 23 is uit

  07-02-2017 In dit nummer een verslag van de dialoog over de Noordzeestrategie tot 2030. Verder een kennismaking met het nieuwe IDON-lid Ans van den Bosch, het Maritime Single Window en partijen bijeengebracht voor update agenda 'Blauwe Groei'.
 • Minister Schultz van Haegen

  Minister Schultz van Haegen en maritieme sector bouwen gezamelijk aan toekomst

  02-02-2017 Minister Schultz van Haegen en de maritieme sector legden, woensdag 1 februari, de fundering voor het werkprogramma Maritieme Strategie. Tijdens de werkconferentie verzamelden bij de Maritieme Strategie betrokken overheidsspecialisten, samen met de maritieme cluster, prioriteiten en actiepunten voor de periode 2017-2019. De bijeenkomst was een coproductie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) en stichting Nederland Maritiem Land (NML).
 • Windmolens op zee

  Kabinet wijst twee extra gebieden aan voor windparken op zee

  08-12-2016 Het kabinet wijst twee extra gebieden aan voor de bouw van windmolenparken op zee. Het gaat om twee stroken binnen de zogenoemde 12-mijlszone tussen 18,5 en 22 kilometer uit de kust. De aanwijzing vindt plaats in de Rijksstructuurvisie Aanvulling gebied Hollandse Kust. De twee extra stroken sluiten aan op eerder aangewezen gebieden buiten de 12-mijlszone. Met het aanwijzen van de nieuwe gebieden kan in gebied Hollandse Kust (zuid) 1400 MW worden gerealiseerd en in Hollandse Kust (noord) 700 MW en brengt het kabinet het doel van 16% duurzame energie in 2023 dichterbij.
 • Windmolenpark Amalia

  Zogeffecten van windmolens op zee op helikopters

  21-11-2016 In de Noordzee staan naast mijnbouwplatformen ook windmolenparken. Helikopters landen regelmatig op deze platformen voor de bevoorrading en om personeel af te zetten of op te halen. Windmolens kunnen zogeffecten voorzaken die mogelijk van invloed zijn op helikopters. Daarom is onderzocht tot op welke afstand het zog van individuele windmolens en windparken invloed kan hebben op helikopters. Dit onderzoek is uitgevoerd door het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum met betrokkenheid van de helikoptersector.

Nieuws