Webinar 50 jaar beheer van de Noordzee door Rijkswaterstaat

1 april 2021 14.00 – 16.00

Rijkswaterstaat heeft iets te vieren. Op 1 april beheren wij 50 jaar de Noordzee. In 1966 ratificeerde Nederland het eerste VN-zeerechtverdrag. Daardoor ontstond een nieuw te beheren nationaal water: de Noordzee. Dit beheer ligt sinds 1 april 1971 in handen van Rijkswaterstaat. We richtten er zelfs een eigen directie voor op: directie Noordzee, sinds 2013 Zee en Delta. Deze mijlpaal vieren we graag met onze partners, mensen die beroepsmatig met de Noordzee te maken hebben.

Op 1 april 2021, exact 50 jaar later, organiseren we een webinar waarin we terugkijken op 50 jaar Noordzeebeheer, maar natuurlijk ook oog hebben voor het heden en de toekomst. In diverse rondetafelgesprekken gaan RWS’ers, onze partners en gebruikers van de Noordzee met elkaar in gesprek. We wisselen dit af met een interactief gedeelte, waarbij uw inbreng van belang is.

Het webinar vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur (programma). Reserveer 1 april alvast in uw agenda en meldt u hier aan voor het webinar. Deelnemers krijgen vooraf een digitaal boekje dat de historie en de ontwikkelingen van het beheer in de afgelopen 50 jaar kleurrijk beschrijft.

We kijken uit naar uw komst.

Leo de Vrees,

namens het organisatiecomité 50 jaar Noordzeebeheer

RWS Zee en Delta


50 jaar beheer van de Noordzee door Rijkswaterstaat