Maritime with a Mission – TKI Innovatie werksessie

Woensdag 8 mei 2019, congrescentrum Ahoy Rotterdam

Wil jij samen met andere collega’s van binnen en buiten de maritieme sector concrete innovatieprojecten ontwikkelen? Draag actief bij aan één van de vier themasessies van het Maritieme Topconsortium Kennis en Innovatie (TKI Maritiem).

Ontdek hoe een bijdrage aan maatschappelijke vraagstukken samen kan gaan met kansen voor je organisatie. Bespreek de noodzaak van samenwerking voor versteviging van de positie van je bedrijf op een concurrerende internationale markt op woensdag 8 mei 2019 in het congrescentrum Ahoy Rotterdam. In deze werksessie maken we gebruik van de resultaten van het TKI event gehouden op 30 november 2018 op het SS Rotterdam.

Maritime with a Mission Het is onze missie om innovaties in een samenwerking tussen de deelsectoren verder te brengen. Om de efficiency te verhogen door slim gebruik te maken van de mogelijkheden van digitalisering. Om voorop te lopen in het terugdringen van CO2 en andere emissies door de scheepvaart. Om de zeeën en oceanen veiliger te maken. Om meer duurzaam gebruik te maken van mogelijkheden die de zeeën en oceanen bieden.

Het Nederlandse maritieme ecosysteem bestaat uit vele mooie bedrijven, bijzondere kennisinstellingen en publiek- private samenwerkingen. Dit samenspel is onderdeel van de succesformule. Innovators, beslissers, beleidsmakers, enablers en gebruikers werken deze dag met elkaar aan opbouw van kennis en innovatieve oplossingen.

Programma 09:00 Ontvangst

09:30 Opening – Bas Buchner | Maritime with a Mission

10:00 – 12:00 Vier werksessies:

  • Towards Zero Emissions
  • Blue Growth
  • Digital & Autonomous Shipping
  • Safety & Security

12:00 Presentaties van de projectvoorstellen

12:40 – 13:30 Lunch

Voor wie? Dit evenement is bedoeld voor iedereen die al in de maritieme sector actief is of juist op zoek is naar een nieuwe samenwerking bij het opzetten en uitvoeren van kennis- en innovatieprojecten. Dit kan met maritieme collega’s zijn of juist een onverwacht partnership met iemand uit een totaal andere branche. Ook studenten en young professionals zijn natuurlijk van harte welkom.

Toegang? Er worden geen kosten in rekening gebracht voor de deelname (let op er is wel een no-show fee van €50,-).

Waar? Ahoy Rotterdam Ahoyweg 10, 3084 RA

Ahoy kan je bereiken met het openbaar vervoer (station Zuidplein) of met de auto.

Aanmelden

Bron: Nederland Maritiem Land